Nico p.r Bakker LOGO
Responsive image

BELEGGER.NL

Tekstvak: 	Nico P.R. Bakker 					 Tekstvak: vrijdag 31 oktober 2014	 					 BELEGGER.NL

www.belegger.nl


ASML OP GROEN

ASML is een van de sterkst trenderende fondsen op het Damrak. Ook in de afgelopen wilde weken bleef het fonds keurig in zijn uptrend. Het is dan ook een van de aandelen die de komende weken de kar kan gaan trekken in de mogelijke eindejaarsrally voor de AEX. Ik zal voor u aangeven waarom de indicatoren voor ASML op groen staan en hoe de verwachte koersroute er uit ziet.

Solide uptrend
Al jarenlang is er sprake van een solide uptrend. Er worden steevast hogere bodems en hogere toppen gevormd, hetgeen duidelijk wordt onderstreept door de fier oplopende gemiddeldelijn. In het midden van dit jaar zakte de koers onder de blauwe lijn, maar dit mocht gezien worden als een tijdelijke onderbreking van de opmars naar hogere niveaus. In augustus werd de gemiddeldelijn weer opwaarts gekruist en vanaf dat moment overheersen de kopende partijen. Met een ferme +9 swing werd er onlangs een nieuwe all-time high neergezet op 79,43. Vanaf dat niveau startte er een corrective die leidde tot een hogere bodem op 68,29. Niet geheel toevallig valt dit niveau samen met het 61,8% Fibonnaci steunniveau en ook ligt de gemiddeldelijn hier in de buurt. Met de hogere bodem wordt de uptrend gevalideerd en is de weg omhoog weer ingezet. De RSI bevestigt de sterke ondertoon door ruim boven de 50-lijn op te veren. De laatste drie weken worden er weer witte candles gevormd waardoor de aanval op de rode lijn op 79,43 reeds in volle gang is. Alle indicatoren staan op groen voor een verdere opmars, alleen de swingteller springt nog niet op +1. Dit zal komende week het geval zijn als de candle wit kleurt. Het eerste doel is om de rode lijn te breken, hierboven gaan de spelers een onbekend gebied in en worden er nieuwe records gevestigd. Er is dan ruimte om richting de jaarultimo  op te stomen naar de bovenkant van het ingetekende trendkanaal op 85,00/90,00. Het positieve scenario is valide zolang de koers boven de steungrens op 68,29 noteert.   

Koopjesjager of trendvolger
De chart ligt er uitstekend bij voor elk type belegger. Koopjesjagers hebben reeds wat posities ingenomen na de vorming van de eerste witte candle boven de steungrens op 68,29, en hebben hun posities in de afgelopen twee weken verder uitgebreid. Voor trendvolgende beleggers is het thans een mooi moment om te profiteren van de verwachte opmars. Zij doen reeds wat aankopen en breiden hun posities uit als de weerstand op 79,43 wordt geslecht. Positieve vooruitzichten voor een sterk presterend fonds, dat maakt beleggen leuk, niet waar? 

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan The Royal Bank of Scotland(www.rbs.nl/markets).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

 

 

 

 Nico Bakker foto