Nico p.r Bakker LOGO
Responsive image

BELEGGER.NL

ING NAAR DE TOP
Het zijn wilde weken op het Damrak. Een aandeel dat de storm goed overleeft is ING. De uptrend is intact gebleven en deze week is een mooie witte candle in de maak. Mijn Dashboard geeft bij deze voortgang een UP-signaal af. Ik zal voor u dit signaal nader duiden en de verwachte koersroute omschrijven.     

Mooie uptrend
ING bevindt zich al geruime tijd in een stijgende trendfase. Er is al meer dan twee jaar lang sprake van een serie hogere bodems en hogere toppen boven een fier opkrullende gemiddeldelijn. Wel was er tussen januari en augustus dit jaar sprake van een consolidatie in de uptrend tussen afgerond 9,40 aan de onderkant en 11,00 aan de bovenkant. Met een ferme witte candle is deze pittige weerstand enkele weken geleden uitgenomen, waarna een breakout beweging tot 11,95 volgde. Vanaf deze top op 11,95 vond een correctiebeweging plaats, waarbij de koers terugviel tot een spike-bodem op 9,72. Deze week is de hogere bodem op 9,72 bevestigd met een forse witte candle. Mijn versnellingsmeter springt hierbij op +1 als startschot voor een nieuwe upswing en ook de RSI onderstreept de positieve tendens door op te veren vanaf de 50-lijn. Hierdoor staan alle vier de bouwstenen van mijn Dashboard op groen voor een rit naar het noorden. Het eerste doel voor de bulls zal zijn om naar de weerstand op 11,95 op te stomen, hierboven krijgen ze alle ruimte om flink te excelleren. Er komt dan namelijk ruimte vrij richting 17/18, de toppen in 2008. Het positieve scenario is valide zolang de koers boven de 9,49-9,72 steunzone noteert.    

Twee fases
Het technische plaatje van ING ziet er uitstekend uit, maar er ligt wel op 11,95 een beer op de weg. Hoe gaat u hiermee om als actieve belegger? Ik stel het volgende actieplan voor. U doet reeds wat aankopen om te profiteren van de verwachte opmars richting 11,95. Bij een doorbraak van dit niveau komt er veel potentieel vrij en breidt u uw positie fors uit. Op deze manier speelt u met eenvoudig Money Management uitstekend in op de kantelpunten ofwel routepaaltjes op het speelveld.

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan The Royal Bank of Scotland(www.rbs.nl/markets).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. 

 

 

 

 Nico Bakker foto