Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Aalberts biedt klassieke koopkans - 15 maart 2019

Vrijdag 15 maart 2019

www.belegger.nl

Aalberts biedt klassieke koopkans.

Het klassieke ‘Hoofd Schouder’ patroon is in Analyseland één van de bekendste patronen. Nu het patroon zichtbaar wordt in de koersontwikkeling van Aalberts krijgen reboundbeleggers derhalve offensieve koopkansen aangereikt in het aandeel dat in 2018 bijna 38% daalde. Aan de hand van de weekgrafiek zet ik de mogelijkheden voor u uiteen.

Teken aan de wand
De stijgende trend die lange tijd overheerste kwam begin vorig jaar ten einde. Er werd getopt rond 44+ en gedurende het jaar werd dat niveau driemaal getest. De bulls wisten er niet boven te klimmen. Wellicht al een ‘teken aan de wand’ want halverwege 2018 zakte de koers onder de SMA en de steunzone rond 38. Na de neerwaartse uitbraak volgde een keurige retest van de oude steunzone en in een patroon van lagere toppen en lagere bodems werd eind vorig jaar het laagste punt van 2018 bereikt op 27,43. Een afdaling van krap 38%.

Hoofd Schouder
Vanaf de steun op 27,43 ging een rebound van start. Daarbij werd de daily SMA (stippellijn) opwaarts doorbroken en recent werd de oude weerstand op krap 34 bereikt. Een terugval naar de daily SMA volgde die samenvalt met de oude bodem van oktober 2018. Daarmee krijgt een HS patroon vorm. De witte candle die deze week gevormd wordt, geeft aan dat beleggers terugkeren in het aandeel. Als het koers patroon wordt afgemaakt dan kan een rit richting 40 van start met tussenliggende niveaus op 34, 36 en 38. Met een exit onder circa 30 is het risico misschien wat fors, maar de risk/reward verhouding is acceptabel en derhalve krijgen reboundspelers koopkansen aangereikt waarbij het charttechnische landschap geschikt is om moneymanagement toe te passen. Voor nu dus bezien of er meer witte candles verschijnen en de rebound een vervolg krijgt.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL