Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

AEX top aanstaande - 25 januari 2019

Vrijdag 25 januari 2019

www.belegger.nl

AEX topvorming aanstaande

Na enkele forse witte candles op de weekcharts van de internationale aandelenindices verschijnt er deze week her en der een zwarte candle. Dit impliceert dat de bulls worden tegengewerkt in hun felle opleving binnen de downtrend. Anders gezegd, de rem op de rebound tempert de euforie bij beleggers. Zij realiseren zich dat de beren zich niet makkelijk laten verjagen. De AEX lijkt zich hier minder van aan te trekken, maar dat zou wel eens uiterlijke schijn kunnen zijn. Een nadere duiding van de weekkaart is gewenst.

Dalende trend en rebound
Het eerste wat opvalt aan de grafiek is dat er sprake is van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems onder een afbuigende gemiddelde lijn, hetgeen bearish sentiment onderschrijft. Ik heb een dalingskanaal ingetekend om het berenspoor nog eens te accentueren. Maar dan blijkt ook dat de bulls bezig zijn met een dappere opmars ofwel rebound in de dalende trend. Vanaf de spike low op 472+ wordt een V-bodem geplaatst die de AEX naar de bovenkant van het dalingskanaal op 512+ heeft gestuwd. Maar hoe nu verder?

Top aanstaande?
Er zijn drie technische aanwijzingen die aansturen op topvorming met daarna een vervolg van de dalende trend. Op de eerste plaats is dat de genoemde bovenkant van het dalingskanaal. Op de tweede plaats is daar de Fibonacci grid die aangeeft dat er rond 512 een min of meer natuurlijke weerstand ligt en op de derde plaats de RSI als spanningsmeter die bijna de 50-lijn aanraakt. De markt moet het wel eens zijn met deze bevindingen, anders komt er geen top, dat begrijpt u. De massa stemt in met aanstaande topvorming als er komende week een zwarte candle wordt geplaatst. Dan mogen beleggers zich weer gaan beschermen tegen de beer.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL