Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Ahold Delhaize langs de rand van de afgrond.

Vrijdag 10 mei 2019

www.belegger.nl

Ahold Delhaize langs de rand van de afgrond.

Nadat ik vorige week Ahold reeds behandeld heb als potentiële koopkandidaat, verdient het aandeel deze week weer onze aandacht want na de opleving vorige week, balanceert de koers thans langs de rand van de afgrond. Het komt er nu op aan voor de bulls.

Correctiefase
Waar staan we nu? Na de sterke klim naar 23+ ging het de afgelopen weken rap bergafwaarts. Op dit moment is de correctiefase valide op het Dashboard. De koers beweegt rond de sterk stijgende weekly SMA lijn, maar onder de daily SMA (stippellijn), spanningsmeter RSI noteert rond de middenlijn en de swingteller staat in de min. De bulls leken aanvankelijk de trend nieuw leven in te blazen, maar thans staat de uptrend zwaar onder druk.

Overgangsfase
De cijfers zijn inmiddels zo goed als verwerkt in de koersvorming. Indien verkoopdruk blijft aanhouden, gaat onder circa 20/20,50 een negatieve overgangsfase van start. Een afdaling richting de steun op 18+ behoort dan tot de mogelijkheden, die bevestigd zal worden door de Down conditie op het Dashboard. Charttechnisch is het nu echter nog steeds een mooi punt om koopposities te overwegen, maar dan moet er volgende week wel een overtuigende witte candle worden neergezet als teken dat de correctie kan worden afgerond. Voor nu dus even aanzien of de bulls blijven balanceren op de rand van de afgrond. Zijn ze in staat om hun messen te slijpen?   

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL