Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Anticiperen in Aegon - 23 november 2018

Vrijdag 23 november 2018

www.belegger.nl

Anticiperen in Aegon

Het aandeel Aegon heeft redelijk wat koersschommelingen te verduren gekregen het afgelopen jaar. Inmiddels staat de koers weer rond de niveaus waar het begin dit jaar vertrok, zo rond 5 euro. Afgelopen jaar is er charttechnisch een brede trading range gevormd tussen circa 4,89 en 5,82. Grofweg een euro aan handelsruimte. Inmiddels komt de steunzone in beeld waarbij de vraag naar voren komt of er wellicht weer een rit mee te pakken is richting de weerstand. We bekijken de weekgrafiek om het speelveld nader te duiden.

Horten en stoten
Aegon wist het jaar prima te starten waarbij de horde van vorig jaar rond 5 euro opwaarts werd doorbroken. Het leidde uiteindelijk tot de top op 5,82, waarna een flinke correctie volgde richting krap 5 euro waar de SMA en steunzone in het speelveld lagen. Met horten en stoten ging de koers gedurende de zomer weer richting 5,81 waar opnieuw getopt werd. Vanaf dat moment werd de vorming van een brede trading range zichtbaar. Thans is het aandeel opnieuw boven de steunzone op 4,89 aanbeland.

Eurorange
Deze week is een flinke zwarte candle geplaatst waarbij de stijgende SMA lijn neerwaarts is doorbroken. Op het Dashboard is er sprake van een negatieve overgangsfase, maar charttechnisch is er dus sprake van een trading range. De indicatoren staan negatief en toch liggen er kansen. Voor de offensieve countertrend speler een ideale mogelijkheid om koopposities te overwegen rond het steunniveau op 4.89 met krap één euro ruimte tot de weerstandzone op 5,80+ met een tussenliggende horde rond 5.20+. Uiteraard heeft de setup een anticiperend karakter en aangezien een ‘uitglijder van de stier’ niet ondenkbaar is waarbij de steun kortstondig wordt geschonden, is het wellicht raadzaam te wachten op witte candles. Een witte candle is immers een teken dat beleggers terugkeren. Overweeg daarbij wel strak te navigeren want bij een slotkoers onder 4,89 krijgt de dalende trend een vervolg. Alles bij elkaar is Aegon dus een offensieve koopkandidaat om op uw verlanglijstje te noteren.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van Aegon en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL