Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

BAM rijp voor een rebound - 7 december 2018

Vrijdag 7 december 2018

www.belegger.nl

BAM rijp voor een rebound

Het afgelopen jaar werd voornamelijk gekenmerkt door koersvorming onder de SMA lijn, als teken van een dalende trendfase. Daarbij zijn flinke swings zichtbaar die voor de actieve belegger kansen aanreiken. De laatste maanden overheerst vooral verkoopdruk, maar inmiddels lijkt de kans op een herstel wat toe te nemen. We bekijken de weekgrafiek om de huidige marktfase nader toe te lichten.

Gehalveerd
Halverwege vorig jaar werd getopt op ruim 5 euro waarbij het koersbeeld voornamelijk zijwaarts was tussen circa 4 euro en 5+.  Ruim een jaar geleden volgde een neerwaartse doorbraak van de afvlakkende SMA lijn en een forse koersdaling van 4,5 naar circa 3,30. Uiteindelijk leidde een pullback tot een top op 4,27 rond de SMA lijn waarna een patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar werd. Inmiddels is de koers ten opzichte van anderhalf jaar terug gehalveerd.

Herstelfase
Een dalende trend ver onder de SMA lijn, de indicatoren in de min. Het moge duidelijk zijn dat shortspelers hiervan uitstekend hebben kunnen profiteren. Toch neemt de kans op bodemvorming wel wat toe. De koers staat immers ver onder de SMA lijn, de swingteller noteert -9 en de RSI nadert OS gebied. Een Exit Short signaal volgt op het Dashboard bij een witte candle of een OS upcross. In dat geval krijgen reboundspelers koopkansen aangereikt. Het is dus nog allemaal wat prematuur, maar bij meer signalen van bodemvorming is enig herstel wel te verwachten richting de SMA lijn op 3,50. Zolang de candles zwart blijven overheerst echter verkoopdruk, dat zal duidelijk zijn. De kleurwisseling in de candles is een harde voorwaarde om rebounds tegemoet te zien, zo meldt uw TA coach nog eens extra.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van KPN en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL