Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Blijf aan de SMA lijn bij KPN - 30 november 2018

Vrijdag 30 november 2018

www.belegger.nl

“Blijf aan de (SMA) lijn” bij KPN

Mooie swings zijn zichtbaar in KPN, al ontbreekt het nog wel eens aan trendmatigheid. Al lange tijd is er immers sprake van een brede trading range tussen circa 2 en 3 euro en daarbinnen schommelt de koers binnen kleinere zijwaartse fases. Na de verzwakking in september wist het aandeel knap te herstellen en thans is een breakout zichtbaar boven de SMA lijn en de voormalige weerstandzone rond 2,50. Is het derhalve al tijd voor koopposities? We bekijken de weekgrafiek om de kansen nader te duiden.

Breakout
Al enige jaren schommelt de koers van KPN tussen circa 2 en 3 euro. Een ruime bandbreedte waarbinnen kortstondig enige trendmatigheid zichtbaar is waarbij de swings van 25 tot 30 cent opvallen. Begin 2018 dook de koers onder de gemiddelde lijn en lange tijd was een trading range zichtbaar tussen circa 2,25 en 2,55. Na een forse dip in september naar 2,13 wist het aandeel te herstellen in een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Thans zijn de SMA lijn en de oude weerstandzone rond 2,50 opwaarts doorbroken en prijkt de UP conditie weer op het Dashboard.

December drift
Is de mooie opwaartse breakout een opmaat voor een eindejaarsrally? Met de weerstand op krap 3 euro, ligt er met de huidige koers een flink potentieel. De steunzone op 2,13 ligt echter ook ver weg. Is het dan nog raadzaam om achter de stieren aan te rennen? Gezien de matige Risk Reward op dit moment is het wellicht beter te wachten op de pullback die veelal na de breakout volgt. De RSI als spanningsmeter stuurt immers aan op een stapje terug. Het risico is uiteraard dat de markt gewoon verder stijgt en u gedesillusioneerd achterlaat, maar dat hoort er nou eenmaal bij. “Blijf geduldig aan de SMA lijn” is derhalve de overweging, om na het afronden van een pullback toe te slaan met koopposities. Kunt u echt niet wachten? Overweeg dan om bescheiden mee te spelen waarbij een exit onder 2,30 mogelijk is. Alles bij elkaar is KPN dus een prima koopkandidaat om de komende weken te blijven volgen.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van KPN en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL