Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

BrentOil bulls in beweging - 15 februari 2019

Vrijdag 15 februari 2019

www.belegger.nl

BrentOil bulls in beweging

Mooie swings sierden lange tijd de weekgrafiek van BrentOil tot er eind vorig jaar opeens een dikke zwarte streep zichtbaar werd. Een koersdaling van ruim 42%. Uiteindelijk pakte beleggers de handschoen rond 50+ weer op en een rebound ging recent van start. Aangezien de trend op het Dashboard nog dalend is, hing het er even om de afgelopen weken toen de koers bleef steken bij 60. Nu de koers deze week hogere niveaus laat zien, zijn er nieuwe koopkansen voor offensieve beleggers.


Hoofd-Schouder
De uptrend die vanaf 2017 de chart kenmerkte strandde eind vorig jaar rond 87+. Daarna volgde zeven weken van afdaling naar 60 waar enige consolidatie zichtbaar werd. Menig belegger viste toen reeds naar de bodem, maar opnieuw volgde een koersdaling die uiteindelijk op 50+ opdroogde. Een opleving bracht de koers weer terug naar 60 waar de afgelopen weken opnieuw een stabilisatiefase zichtbaar was. Daarbij werd wel het 55 koersgemiddelde van de dagkaart opwaarts doorbroken (stippellijn) en de contouren van een Hoofd-Schouder patroon zijn zichtbaar. Wellicht een voorbode van een verdere stijging.

Koopkansen
Nu er deze week een sterke witte candle zichtbaar is, de indicatoren positief noteren en de zijwaartse fase van de afgelopen weken opwaarts wordt doorbroken, ligt de weg vrij voor een verdere stijging richting 70. Daar ligt mogelijk wat weerstand. Er is immers een cluster zichtbaar van de SMA liijn, de voorliggende bodems en de 50% Fibo van de laatste grote downswing. De Risk/Reward verhouding is wellicht wat matig, maar voor offensieve beleggers die een strak exit management hanteren ligt er een mooie koopkans. Voor nu dus bezien of de oliebulls stand houden en een rit naar 70 realiseren.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL