Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Bulls op stoom in TKH Group - 22 februari 2019

Vrijdag 22 februari 2019

www.belegger.nl

Bulls op stoom in TKH Group.

Na een rappe afdaling van 60+ tot aan de 38+ zone is thans een dapper herstel gaande richting de gemiddelde lijn. Voor rebound spelers een aantrekkelijk vooruitzicht. Ik zal de weekchart voor hen nader duiden.

Flinke afdaling
In september vorig jaar dook de koers onder de gemiddelde lijn, er volgde een rappe afdaling tot 38+ aan toe. Zonder noemenswaardige correcties werd er dus een stevige breakout beweging geplaatst, keurig begeleid door de swingteller en de RSI. Na een breakout volgt veelal een pullback om de trendbreuk te valideren. Deze pullback moet dan uiteindelijk een lagere top opleveren onder de SMA lijn. Welnu, de eerste stappen zijn gezet. Swingteller inmiddels in een upserie op +2 met witte candles, terwijl de RSI al aardig in de buurt van de 50-lijn beweegt. Daarnaast staan de candles boven de stippellijn, die de daily SMA vertegenwoordigt.

Rebound intact
Op korte termijn ziet het er dus al positief uit, hetgeen op de weekkaart als rebound bestempeld mag worden. De FIBO grid geeft aan dat een opleving naar krap 47 tot ruim 49 tot de mogelijkheden behoort. Daar toppen zal de trendbreuk valideren en de beren mogelijk aansporen de dalende trendfase te hervatten. Tenzij de bulls ons verrassen met een kruising boven de SMA lijn, maar dat zien we later wel. Al met al is de rebound intact en zolang de candles wit kleuren en de swingteller positief telt, liggen er kansen voor reboundspelers. Voor nu bezien hoe de rebound zich verder ontwikkelt.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL