Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

DAX index biedt flink potentieel - 12 april 2019

Vrijdag 12 april 2019

www.belegger.nl

 

DAX index biedt flink potentieel.

Dagelijks doen wij verslag van de koersontwikkelingen van de DAX index. Zowel op intraday, dag- als weekbasis nemen we de index onder de loep en we krijgen er dan ook veel vragen over. De afgelopen weken beweegt de koers rond een belangrijk kantelpunt rond 12.000 punten. We bekijken de mogelijkheden voor trendbeleggers op het Duitse speelveld.

Achterblijver
Een prima jaar voor de Duitse index zo lijkt het als we naar de stijging kijken ten opzichte van begin januari. Maar schijn bedriegt. Ten opzichte van andere indices, waaronder de AEX, blijft de index van onze oosterburen wat achter. Of betekent dat juist dat er nog flink wat potentieel ligt? Een kwestie van interpretatie wellicht. Charttechnisch is het plaatje in ieder geval positief en de opwaartse beweging is intact. Vanaf de bodem op 10.279 ging een rebound van start in een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Daarbij werd recent een bodem geplaatst op krap 11.300 en vorige week brak de index boven de voorliggende top, de SMA en de oude bodemzone van 2018.

Overgangsfase
In ons Dashboard systeem krijgt de rebound nu een vervolg en is de Up conditie valide. De koers beweegt immers boven de 55 SMA en de indicatoren staan in de plus. Na het passeren van de magische 12.000 zone ligt er aardig wat ruimte tot grofweg 13.000 waar de volgende significante weerstandzone ligt. Zolang de swingteller positief telt ligt een continuatie van het opwaartse patroon voor de hand en kunt u bestaande koopposities aanhouden. De daily SMA is daarbij een prima hulplijn (stippellijn). Al met al gaan de bulls dus aan de leiding, waarbij het veld open ligt richting 13.000. Pas onder 11.500 komt het positieve plaatje ernstig in gevaar.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL