Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Einde correctiefase voor BAM nabij.

Vrijdag 31 mei 2019

www.belegger.nl

Einde correctiefase voor BAM nabij.

Wat een revanche voor BAM vanaf de bodem op 2,28 eind vorig jaar. Rond de top op 4,38 waarschuwden we reeds voor topvorming en het verzilveren van winsten. Dat bleek gegrond aangezien een correctiefase van start ging. Inmiddels zijn er echter al weer signalen van bodemvorming. Liggen er thans weer koopkansen voor trendbeleggers?

Recent getopt
De afgelopen jaren wist BAM op te klimmen naar 5,20, het hoogste punt van 2017. Sindsdien ging het bergafwaarts. Uiteindelijk was er sprake van een ruime halvering van de koers waarbij de bodem eind 2018 op 2,28 noteerde. Vanaf dat moment braken er betere tijden aan in de koersontwikkeling met als gevolg dat de swingteller een nieuwe upserie startte, de daily SMA opwaarts werd doorbroken en een rebound vorm kreeg richting de dalende weekly SMA rond 3,25. Inmiddels is dat tevens een gepasseerd station en recent werd getopt rond 4,38.

Breakout en pullback
Na een keurige waarschuwing van de swingteller en een OB downcross in de RSI werd een correctiefase gestart. De pullback die traditioneel volgt op een breakout beweging lijkt thans op te drogen, rond het 38,2% Fibonacci niveau op krap 3,60 waar de koers de afgelopen vier weken stabiliseert. Deze week een witte candle, en een dip registratie van de RSI rond de middenlijn. De correctie lijkt te worden afgerond, zeker nu er een nieuw weekly high wordt neergezet. Voor trendbeleggers een uitnodiging voor offensieve koopposities, waarbij uiteraard een strak exit management is gewenst. Een diepere correctie richting 3+ behoort immers nog steeds tot de mogelijkheden. Voor nu dus bezien of de bulls reeds weten door te pakken en de uptrend een nieuwe impuls kunnen geven.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL