Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Galapagos als tip voor 2019 - 14 december 2018

Vrijdag 14december 2018

www.belegger.nl

GALAPAGOS als tip voor 2019

In de maand december is het gebruikelijk om tips af te geven voor 2019. Op zoek naar geschikte koopkansen viel mijn oog op de chart van Galapagos, een uiterst interessante maar ook volatiele en dus spannende grafiek. Lees maar verder waarom er een koopkans schuilt op de weekgrafiek.

Groen Dashboard
De grote swings zijn keer op keer een uitnodiging voor beleggers in Galapagos om in en uit te stappen. Na een wat onstuimige periode de afgelopen maanden, staan de lichten voor een nieuwe upswing op het Dashboard bijna allemaal op groen. Ondanks dat de huidige bewegingen marktbreed manen tot enige bescheidenheid, zien wij voldoende mogelijkheden om een koopkans te presenteren.

Volatiele uptrend
Al geruime tijd beweegt de koers in een mooie uptrend met grote upswings en correcties waarbij de SMA lijn regelmatig dienst doet als dynamisch vangnet. Begin september werd een forse witte candle neergezet met een top op 105+. Daarna volgde een correctie fase en volatiele periode waarbij de afgelopen weken afwisselend witte en zwarte candles zichtbaar waren. Thans lijkt de rust wat terug te keren. Daarbij valt op dat de laatse vier weken de Lows iedere week licht hoger zijn en de candles aan de onderkant een spriet vertonen als teken dat de bulls opveren. Thans wordt een Bullish Engulfing candle neergezet, de RSI veert op vanaf de 50 lijn, de SMA stijgt en de koers beweegt aan de onderkant van een denkbeeldig trendkanaal. De swingteller telt mogelijk deze week al +1, dus op het Dashboard verschijnt de UP conditie. Het risico ten opzichte van het winstpotentieel is goed in verhouding al betekent een exit onder 85 een risico van ruim 6%. Al met al een prima setup die voldoet aan de Dashboard eisen. Voor nu dus bezien of de uptrend daadwerkelijk een vervolg krijgt richting 105+.

Coaching aanbeveling
Trendbeleggers kunnen bescheiden koopposities overwegen en bij een mogelijke tegenaanval van de beer, de turbulentie is immers groot, additionele aankopen overwegen, mits de koers boven uiterlijk 85,00 blijft bewegen. Met twee handen aan het stuur navigeren naar 105 en mogelijk hogere niveaus, zo luidt de opdracht voor actieve trendbeleggers, succes!

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL