Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Herkansing Ahold Delhaize

Vrijdag 3 mei 2019

www.belegger.nl

Herkansing Ahold Delhaize

Recent wist Ahold te toppen op 23,27. Een afdaling volgde de afgelopen weken. Nu de koers aan de onderkant van het stijgende trendkanaal en boven de steun- en SMA zone noteert, wordt charttechnisch een offensieve koopkans aangereikt.

Engulfing
Net boven de gemiddelde lijn werd begin vorig jaar op 18+ een bodem neergezet. Een sterke klim bracht het aandeel vervolgens naar 23+, de meest recente top. De afgelopen weken ging het echter rap bergafwaarts. Op dit moment is de correctiefase valide op het Dashboard. De koers beweegt nog boven de sterk stijgende weekly SMA lijn, maar onder de daily SMA (stippellijn), spanningsmeter RSI noteert rond de middenlijn en de swingteller staat in de min. Aangezien er een Bullish Engulfing in de maak is, lijken de bulls de uptrend nieuw leven in te blazen.

‘Hit and run’
Wellicht sorteren ze voor op de publicatie van de cijfers volgende week, maar hoe het ook zij, het is charttechnisch een positief signaal. Daarnaast ligt de steunzone bovenop de voorliggende topzone van halverwege 2018, waarbij het principe ‘oude weerstand, wordt nieuwe steun’ geldig is. De correctie van ruim 2 euro past tevens prima in het koersbeeld. Zijn er dan geen minpunten te noemen? Zeker wel, de voorliggende bodemzone rond 21,50 vormt op dit moment een tussenliggende horde en de koersontwikkeling van het afgelopen jaar, maakt de meeste beleggers ook niet heel erg enthousiast. Toch krijgt de risicobewuste, offensieve en anticiperende belegger nu een mooie koopkans aangereikt in de wetenschap dat deze snel tot resultaat moet leiden. Als koersdoel kan daarbij 23+ worden aangehouden. Bij ‘non-activity’ of koersen onder circa 20,75 is het scenario niet langer valide.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL