Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Koopkansen na Unilever dip - 5 april 2019

Vrijdag 5 april 2019

www.belegger.nl

 

Koopkansen na Unilever dip.

Recent wist de koers van Unilever na lange tijd boven de 50 zone te breken. Thans zijn er wat haperingen zichtbaar en ligt enige terugval op de loer. We raadplegen de rangen en standen van onze Dashboardindicatoren en bekijken het technische plaatje op de weekgrafiek. Daarbij wordt duidelijk dat zich mogelijk een herkansing voor trendbeleggers aandient na een dip.

Uitbraak droogt op.
Per saldo beweegt Unilever al lange tijd in een stijgende trend, waarbij er tevens diepe correcties tot onder de SMA zichtbaar zijn zoals begin vorig jaar het geval was. Na ruim een half jaar in een zijwaartse fase bewogen te hebben tussen de steunzone op 44+ en onder de weerstandzone rond 50, wist het aandeel vorige maand de weerstand opwaarts te doorbreken. Inmiddels staat de koers rond 52, kleurt de candle voor het eerst sinds vier weken weer zwart, noteert de swingteller +9 en staat de RSI in overbought gebied. De doorgewinterde Dashboardbelegger zal derhalve direct een Exit Long signaal herkennen op het Dashboard.

Swings rond 10%.
De swings van het afgelopen jaar lagen rond de 4 tot 5 euro. Dat zou betekenen dat als het proces van topvorming doorzet een correctie richting de Fibonacci zone en de SMA lijn rond 47 tot de mogelijkheden behoort. Na een correctie liggen er dan wellicht nieuwe instapkansen voor trendbeleggers. Zover is het echter nog niet. Op dit moment is het belangrijk om wat winsten veilig te stellen als het topvormingsproces daadwerkelijk verder doorzet. Een trailingstop onder het laatste weekly low is bijvoorbeeld een mogelijkheid om lopende koopposities te bewaken. Indien de huidige verkoopdruk dan slechts een korte adempauze betreft, kunt u wellicht meeprofiteren van een verdere stijging. Voor nu bezien of de corrigerende berentikken aan kracht winnen.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL