Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Nieuwe impuls BE Semiconductor

Vrijdag 17 mei 2019

www.belegger.nl

 

Nieuwe impuls BE Semiconductor

Aan volatiliteit geen gebrek in het aandeel BESI. Vorig jaar klapte de koers zo’n 65% onderuit. Dat maak je niet zomaar goed als belegger. Trouwe volgers van het Dashboard kregen gelukkig een tijdig exit signaal. Inmiddels zijn er weer betere tijden aangebroken waarbij de koers rond 23 noteert. Een koopkans lijkt zelfs in het verschiet te liggen de komende weken. Er moet dan charttechnisch echter nog wel wat verbeteren.

Pullback
De sterke uptrend van BESI bereikte een jaar geleden een climax op 38,72. Sindsdien ging het aandeel fors onderuit waarbij uiteindelijk een bodem werd neergezet op 13,54. Een stabilisatiefase werd zichtbaar en begin dit jaar werd een rebound ingezet. De opmars stuitte recent op een oude bodem rond 27+ waar getopt werd en een correctie werd gestart. Inmiddels heeft de pullback de SMA en Fibonacci zone bereikt.

Hammer
De indicatoren staan nog in de min en op dit moment is een Hammer in de maak waarbij de bulls steun lijken te vinden op de voorliggende topzone rond 22. De oude weerstand lijkt dus als nieuwe steun te fungeren. Charttechnisch een mooi punt voor een hervatting van de uptrend dat tevens past in het algehele marktbeeld waarbij de correcties binnen de uptrend lijken te worden afgerond en de stijgende trends een nieuwe impuls krijgen. Voor de trendvolgende belegger betekent dit dat er volgende week een witte candle moeten worden neergezet. Zo niet, dan ligt een verdere dip voor de hand, waarbij het onder 20 pas ‘vervelend’ wordt, aangezien een Downtrend dan vorm krijgt. Voor nu moeten de bulls dus een tandje bijzetten om de uptrend een vervolg te kunnen geven voor een rit richting 27+.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL