Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Opwaartse doorbraak VolkerWessels?

Vrijdag 26 april 2019

www.belegger.nl

Opwaartse doorbraak VolkerWessels?

Een sterk herstel kenmerkt de weekgrafiek van VolkerWessels vanaf de bodem op 12,38. Inmiddels hikt de koers tegen de weerstandzone op krap 19. Wordt het breken of draaien voor de bulls? We bekijken de rangen en standen op het Dashboard en de charttechnische signalen om hun kansen te bepalen.

Pullback afgerond
In de twee jaar dat het aandeel nu onderweg is, wist de koers vanaf de start nauwelijks te stijgen. Vorig jaar zakte het aandeel weg van circa 22 naar 12 euro. Inmiddels is al weer een groot deel van de daling hersteld. Vanaf de bodem op 12,38 werd een sterke rit gestart. De SMA werd recent gepasseerd en keurig getest rond 17+. Na de pullback veerde de koers weer op en inmiddels staat de voorliggende top rond 18,79 onder druk. De zone ligt rond het 61,8% Fibonacci niveau tussen de high en low van vorig jaar, evenals de oude steunzone rond 19+.

Vervolg uptrend
Boven deze drempel ligt een vervolg van de uptrend voor de hand richting 22+. De indicatoren staan in de plus, al staat de RSI in overbought gebied, dat komt bij een trendomkeer echter vaker voor en derhalve staat de UP conditie op het Dashboard. Beleggers die koopposities hebben opgepikt in de herstelfase kunnen deze uiteraard aanhouden. Trendbeleggers die (additionele) koopposities overwegen kunnen wellicht anticiperen op een opwaartse uitbraak. Pas onder 17 gaat een negatieve overgangsfase van start en ligt een afdaling in het verschiet. Voor nu dus bezien of de bulls kunnen doorpakken en de uptrend kunnen vervolgen. Zolang de candles wit blijven en de swingteller positief telt, blijft het beeld positief en is een verdere stijging aannemelijk.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL