Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

PostNL in zwaar weer - 8 februari 2019

Vrijdag 8 februari 2019

www.belegger.nl

PostNL in zwaar weer

Hoezeer we onze post- en pakketbezorgers, die onze brieven en pakketjes in weer en wind rondbrengen, een warm hart toedragen, het kan u niet zijn ontgaan dat de koersvorming in zwaar weer verkeert. Een stevige downtrend kenmerkt de weekgrafiek met een ruime halvering van de koers in 2018. De Down conditie is valide op het Dashboard en thans lijkt de downtrend een vervolg te krijgen die voor speculanten wellicht shortkansen herbergt.

Ruime halvering
Tussen grofweg 2,80 en 3,42 was lange tijd een zijwaartse fase zichtbaar maar in het laatste kwartaal van 2018 werd de steunzone rond 2,80 neerwaarts doorbroken. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems werd er vervolgens koers gezet richting 1,87 waar recent een bodem werd gevormd. Van 4 naar 1,87 euro. Een ruime halvering van de koers in 2018 en er lijkt nog geen licht te schijnen aan de horizon. De rebound die werd ingezet lijkt thans immers te stranden rond de oude bodems op 2,40. Het principe ‘oude steun wordt nieuwe weerstand’ is daarbij van kracht. De niveaus zijn daarbij overigens nooit ‘zwart-wit’, maar het zijn wel belangrijke zones. Wat verder opvalt is dat er sprake is van een steilere afdaling in de trend zoals zichtbaar is aan het trendkanaal dat is ingetekend op de weekgrafiek.

Shortkansen
Nu het herstel lijkt op te drogen, de swingteller en spanningsmeter RSI in de min draaien en de candles zwart kleuren onder het dalende koersgemiddelde, wordt de downtrend hervat en prijkt tevens de Down conditie op het Dashboard. Met een exit boven circa 2,40 en de steun 1,87 als koersdoel is de Risk/Reward verhouding in orde voor shortspelers. Pas eind februari staan er jaarcijfers op de agenda. Wellicht kunnen die de belegger nog tot aankopen verleiden, maar dat zal uiteraard blijken in de koersvorming. Tot die tijd lijkt de afdaling richting 1,88 echter het meest waarschijnlijke scenario. Voor nu dus bezien of het aandeel daadwerkelijk de berenroute volgt.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL