Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Randstad in de rebound - 2 november 2018

Vrijdag 2 november 2018

www.belegger.nl

Randstad in de Rebound.

Het eerste wat opvalt in de koersontwikkeling van Randstad is de enorme verkoopdruk van de afgelopen maanden. Lagere toppen en een lagere bodem kenmerken de recente afdaling die begin van het jaar wellicht al werd aangekondigd met de vorming van de dalende driehoek. Een startschot voor een lange termijn daling? Wie weet, maar op dit moment liggen er in ieder geval weer koopkansen in het verschiet. De aftrap voor een rebound is gegeven en volgende week prijkt bij de huidige rangen en standen de Support status op het Dashboard. Laten we kijken waar de kansen liggen op de weekkaart.

Dappere koopjesjagers
Begin dit jaar werd er getopt op 56+, waarna met veel volatiliteit  een dalende driehoek werd geplaatst. Na een neerwaartse doorbraak van de SMA en een bodem op circa 48 wisten de bulls sterk op te veren maar de bullenrit kwam niet verder dan 54+. Een forse afdaling volgde waarbij er recent gebodemd werd op 40,84 waar het vallende mes tot stilstand kwam en de eerste dappere koopjesjagers terugkeerden op het speelveld.

Herstelkansen
De bodem bevindt zich nipt boven de steunlijn van het lange termijn trendkanaal. De swingteller heeft een volledige downswing op -9 afgerond met een witte candle en de RSI laat een upcross zien vanuit dynamisch oversold gebied. Volgens de methodiek van het Dashboard Beleggen een Exit Short overweging. Ook al is de Support conditie op het Dashboard nog niet valide, die komt mogelijk volgende week aan bod, offensieve spelers kunnen wellicht reeds bescheiden koopposities overwegen. Een rebound richting de Fibonacci zone is immers in volle gang. De Risk/Reward is wel wat matig, maar toch is er voldoende perspectief om mee te spelen richting krap 50. Overweeg bij haperingen eventueel wat winsten af te romen, want bij verkoopdruk ligt een nieuwe afdaling op de loer. Voor nu dus bezien of de markt de rebound verder kan voortzetten en meer witte candles weet te plaatsen.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van onze AEX index en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL