Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Rebound intact bij Unibail Rodamco - 22 maart 2019

Vrijdag 22 maart 2019

www.belegger.nl

Rebound intact bij UNIBAIL RODAMCO
Ondanks dat de trend nog dalend is, is een herstelfase in volle gang bij Unibail Rodamco. Het zal nog wel even duren voordat de dalende trend voorbij is, maar dat betekent niet dat er geen kansen liggen. De rebound rijkt immers volop mogelijkheden aan voor offensieve spelers. We leggen derhalve de weekgrafiek onder onze marktlens om de kansen en bedreigingen te detecteren.

V-bodem
Heel 2018 werd gekenmerkt door een dalende trend. Lagere toppen en lagere bodems brachten de koers van circa 200 terug naar 130+. Een fors verlies. Eind december werd een V-bodem gevormd op 130+ en een opleving gestart richting 158+. Daar kreeg de downtrend een vervolg en zakte het aandeel opnieuw weg. De bulls wisten echter in te grijpen en op krap 140 is een hogere bodem zichtbaar. Thans is de koers boven de daily SMA geklommen (stippellijn) en op weg naar  de weerstand op 158+.

Dubbel koersdoel
Op het Dashboard prijkt de Support conditie. De swingteller staat immers in de plus en de RSI staat op het punt de 50 zone opwaarts te doorbreken. Dat betekent dat het herstel in volle gang is. Offensieve reboundspelers kunnen derhalve koopposities aanhouden. Daarbij hanteer ik twee koersdoelen. De eerste ligt op 158+ en de tweede rond 169 ter hoogte van de SMA zone en net onder de oude bodems van begin 2018. Mochten de bulls dat niveau de komende weken kunnen bereiken, dan is daar wel wat verkoopdruk te verwachten. Bij zwarte candles op korte termijn verzwakt het beeld en onder 140 is het positieve scenario sowieso van tafel. Voor nu dus bezien of de bulls stand houden richting 158+. Wellicht kunt u met een trailing stop uw posities bewaken.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL