Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Steunscenario voor NN Group - 4 januari 2019

Vrijdag 4 januari 2019

www.belegger.nl

Steunscenario voor NN Group

De weekkaart van NN Group wordt gekenmerkt door mooie swings. De uptrend heeft recent averij opgelopen en na een stevige afdaling vanaf de top op krap 40 is de steunzone rond 33,50 bereikt. Een ‘correctie’ van ruim 16% die wellicht koopkansen biedt nu beleggers lijken terug te keren in het aandeel. Aan de hand van de weekgrafiek kijken we waar de mogelijkheden liggen.

Zijwaarts koersbeeld
Vanaf 2014 kenmerkt een sterke uptrend de weekkaart van de NN Group. Daarbij valt het mooie patroon van hogere toppen en hogere bodems op waarbij er veel kleine correcties van circa 2 euro zichtbaar zijn. De verkoopdruk is echter in het laatste jaar duidelijk toegenomen. Thans staat de stijgende tendens dan ook onder grote druk. Met het neerwaarts doorkruisen van de SMA is er formeel sprake van een negatieve overgangsfase en is de Down conditie van toepassing op het Dashboard. Charttechnisch kan de steunzone rond 33,50 de bulls echter nog in de race houden en is het koersbeeld meer zijwaarts met een trading range tussen 33,50 en 40.

Pullback
De witte candles van de afgelopen twee weken geven aan dat beleggers in ieder geval terugkeren rond het steunniveau 33,50 en spanningsmeter RSI registreert een verbetering van het sentiment door opwaarts te klimmen vanuit dynamisch oversold gebied. De pullback richting 36+ kan derhalve meegespeeld worden en wellicht zijn niveaus rond 40 mogelijk weer haalbaar dit jaar. Uiteraard mag er dan geen verzwakking optreden. Onder 33 is het positieve scenario van tafel en krijgt de dalende trend meer vorm. Al met al een offensieve koopkans die een TT Long Setup rechtvaardigt met een zeer acceptabele Risk/Reward verhouding.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL