Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Uitbraak BESI bulls? - 29 maart 2019

Vrijdag 29 maart 2019

www.belegger.nl

 

Uitbraak BESI bulls?

Nu de pullback beweging al een aantal weken hapert tussen de daily en weekly SMA lijnen is de vraag wat te doen met het aandeel. We bekijken het charttechnische plaatje op de weekgrafiek en raadplegen de rangen en standen van onze Dashboardindicatoren.

Herstel opgedroogd
De sterke uptrend kwam begin vorig jaar ten einde op 41+. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems, tevens geïllustreerd door de SMA van de dagkaart (stippellijn), werd neerwaarts doorbroken en een forse afdaling richting het 55 koersgemiddelde van de weekgrafiek volgde. Toeval of niet, rond de dynamische trendlijn kochten beleggers het aandeel weer, getuige de witte candle. De opleving hield echter geen stand en een afdaling werd zichtbaar richting 14,42. Een fors koersverlies. Een herstel volgde vanaf eind vorig jaar. Inmiddels beweegt de koers al weken onder het 38,2% Fibonacci niveau en de dalende SMA lijn waarbij op 23,72 tevens een weerstand is gevormd.

Breakout
Aanvankelijk leek de downtrend een vervolg te krijgen, maar de afgelopen weken, kleuren de candles weer wit en worden er gematigd hogere niveaus opgezocht. Daarbij beweegt de koers nog altijd boven de daily SMA lijn. De swingteller staat positief en de RSI staat rond de dynamische overbought lijn. Het lijkt nu zaak om de uitbraak af te wachten. Onder de steunzone op 21,50 gaat een vervolg van de downtrend van start waarbij er potentie ligt voor een afdaling richting 20 en wellicht krap 17. Bij een opwaartse doorbraak van de zone rond 23,72 gaat een positieve overgangsfase van start. Een klim richting krap 28 behoort dan tot de mogelijkheden. Voor nu wachten trendbeleggers dus af geduldig af wat de markt in petto heeft. Bij duidelijke signalen en een doorbraak kunt u dan alsnog een rit meepakken.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL