Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

UP conditie valide voor BasicFit - 1 februari 2019

Vrijdag 1 februari 2019

www.belegger.nl

UP conditie valide voor Basic Fit

Een flinke uptrend siert de chart van Basic Fit. Na het gekwakkel van de voorgaande jaren wist de koers vanaf eind 2017 flink te stijgen. Nadat vanaf de top op 33+ een correctiefase zichtbaar werd, leek het tij zich rond de SMA reeds te keren maar een extra dip volgde. Thans lijkt het proces van bodemvorming echter afgerond en de UP conditie is valide op het Dashboard.

Verdubbeling
Vanaf september 2017 werd een uptrend gestart nadat de koers lange tijd rond circa 16 euro fluctueerde. In een patroon van hogere toppen en hogere bodems werd in een jaar tijd een koers gerealiseerd van 33,15; een ruime verdubbeling dus. Het neerzetten van de top op 33,15 ging gepaard met een hoge volatiliteit waarna het trendritme werd verbroken en het aandeel rap wegzakte richting de SMA lijn. Toeval of niet, het koersgemiddelde fungeerde aanvankelijk als ultieme trendbegeleider en rond de 55 SMA lijn wist te koers te bodemen op krap 25. Het feest was echter van korte duur want een ‘slippertje van de stier’ bracht de koers naar krap 24.

Nieuwe klim
Nu het proces van bodemvorming lijkt afgerond en een sterk herstel zichtbaar is, lijkt het tij dan toch te keren. De swingteller noteert +2, spanningsmeter RSI klimt richting de 50 zone en een sterke witte candle is zichtbaar boven de SMA. Een verse UP conditie met een EL coaching status is derhalve valide op het Dashboard. De Risk/Reward is per saldo prima, al is het risico wel wat fors indien de steun als exit referentie wordt aangehouden op krap 24. Een wat strakker exit management is derhalve te overwegen. Onder circa 25/25,50 is wat ons betreft de setup niet langer valide. Voor nu bezien of de bulls voldoende opgeladen zijn om een rit richting de weerstandzone rond 33 te voltooien.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL