Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Verkoopdruk bij Randstad - 8 maart 2019

Maandag 8 maart 2019

www.belegger.nl

Verkoopdruk bij Randstad

De reboundfase lijkt op te drogen nu er signalen van verkoopdruk zichtbaar zijn in Randstad. Wellicht een prima moment om koopposities af te bouwen, en daarmee worden tevens kansen aangereikt voor offensieve shortspelers. Aan de hand van de weekgrafiek zet ik de mogelijkheden uiteen.

Knap herstel
Het afgelopen half jaar heeft de koers een flinke up- en downswing achter de rug. Vanaf de top op 54+ daalde het aandeel rap om te bodemen op 36,41. Een koersdaling van ruim 33%. Toch volgde ook een knap herstel dit jaar, want thans staat er alweer krap 46 op de borden. Charttechnisch ziet het er echter niet geheel positief uit. Thans is de koers gestuit op de oude koersbodem rond 48+ die samenvalt met de 55 SMA en het 61,8% Fibonacci niveau van de laatste koersswing. Daarnaast staat de swingteller op +9, spanningsmeter RSI draait neerwaarts onder de dynamische overbought lijn en er is een Bearish Engulfing candle patroon in de maak.

Exit Long
De doorgewinterde Dashboard belegger zal derhalve direct herkennen dat op het Dashboard een Exit Long signaal voor reboundposities staat. De kans dat de dalende trend een vervolg krijgt neemt tevens toe en de Risk Reward verhouding is prima in geval van een afdaling. Op de chart is deze ingetekend met de rode balk voor het neerwaarts potentieel en de blauwe balk voor het opwaarts risico. Daarbij hebben wij twee koersdoelen vastgesteld zodat u uw money management daar op kunt aanpassen. In eerste instantie ligt er ruimte voor een afdaling richting circa 43 rond de daily SMA en daarna richting de bodem rond 38. Alles bij elkaar droogt de rebound dus op en liggen er kansen voor offensieve shortspelers. Boven 48+ is het dalingsscenario van tafel en krijgt de uptrend meer vorm.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL