Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Volatiele rebound voor Ageas - 11 januari 2019

Vrijdag 11 januari 2019

www.belegger.nl

Volatiele rebound voor Ageas

Een klassieke neerwaartse breakout heeft zich de afgelopen weken afgetekend op de koersgrafiek van Ageas. In veel gevallen volgt na de breakout een pullback en thans zijn daarvan de eerste signalen zichtbaar. Dat betekent dat er koopkansen liggen voor de actieve belegger. We stippelen voor u derhalve de charttechnische route uit op de weekgrafiek.

Bodemvorming
Lange tijd bewoog Ageas in een gedegen uptrend die op enige afstand keurig begeleid werd door de stijgende SMA lijn. Eind vorig jaar werd wat topvorming zichtbaar rond 47+ waarna de SMA rond 42 neerwaarts doorbroken werd. De neerwaartse uitbraak lijkt thans op te drogen. Wat opvalt zijn de witte candles van de afgelopen weken met lagere lows rond het steunniveau op 38,25. Deze week is er echter een grote witte candle met een hogere high in de maak, de swingteller staat aan het einde van de downserie op -9 en de RSI draait opwaarts vanuit dynamisch oversold gebied. Kortom, er zijn meerdere sterke signalen van bodemvorming.

Pullback
Met de huidige rangen en standen is de Support (herstel) conditie nog niet valide op het Dashboard, maar charttechnisch is het beeld goed genoeg om een pullback richting de SMA lijn en voorliggende bodems rond 42 te verwachten. Met een exit onder circa 37 is de Risk/Reward voldoende om bescheiden koopposities te overwegen. Al met al dus een prima koopkans voor de offensieve belegger.

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL