Columns Belegger.nl

Als analist en columnist verzorg ik wekelijks een column op Belegger.nl

Dit is een korte analyse van een interessante technische bevinding, veelal een uitdagend koersverloop van een van de BNP Turbo fondsen. Het kan voor een actieve doe-het-zelf belegger een coaching tip zijn.

Wanneer een bodem voor PostNL?

Vrijdag 24 mei 2019

www.belegger.nl

 

Wanneer een bodem voor Post NL?

De daling in de postbezorging schijnt volgens onze fundamentele collega’s ruimschoots gecompenseerd te worden door een veel hogere stijging in de pakketmarkt. Iets dat ook in uw straatbeeld ongetwijfeld zichtbaar zal zijn in de pakketbusjes die dagelijks af en aan rijden. Toch laat het koersbeeld zien dat beleggers op dit moment geen vertrouwen hebben in het aandeel voor de lange termijn. Al sinds 2017 is de trend op de maandgrafiek immers dalend. Schijnt er al licht aan het einde van de tunnel en is een bodem aanstaande?

Zwart/Wit
Vanaf de topzone rond 4,00 werd een patroon van lagere toppen en lagere bodems ingezet. Vorige maand werd getopt rond 2,40+ waarna een sterke afdaling volgde. Thans noteert de koers onder de laatste steun die rond 1,80 in het veld lag. Met de huidige stand op 1,61 komt de onderkant van het dalende trendkanaal binnen bereik. Een zone die overigens niet zwart/wit is, daarbij gaat het meer om visuele ondersteuning die het ritme van dalende toppen en bodems markeert. Maar goed, liggen er al kansen, en komt de bodem al in zicht? Een vraag die ons inmiddels dagelijks wordt gesteld.

Oude steun
Hoe zijn de rangen en standen op het Dashboard? De koers staat onder een dalende en weekly SMA aan de onderkant van het trendkanaal, swingteller in de min, RSI rond 35 ter hoogte van dynamisch oversold gebied. De Down conditie is valide op het Dashboard dus zolang er nog geen signalen van bodemvorming zijn behoort een verdere afdaling tot de mogelijkheden. De steun op 1.20+ uit 2013 is daarbij een belangrijk maar oud referentiepunt. Vooralsnog kunnen shortposities worden aangehouden tot er bodemvorming ontstaat waarna offensieve reboundspelers in actie kunnen komen. Op de dagkaart moet dat tot uiting komen in meer witte candles rond de zone 1,60/1,65. Meer behoudende beleggers wachten op witte candles op de week- of  maandgrafiek.

 

 

Als TA coach volg ik dagelijks de bewegingen van dit fonds en bericht ik hierover met Tweet berichten onder de naam TheDailyTurbo. U kunt mijn Tweet service ook gebruiken als TA vraagbaak.

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL