Columns DFT.nl

NIEUW: elke week een TA Coaching Tip, ofwel duiding en bespreking van een interessante chart van een index, fonds, grondstof of valuta die een kans herbergt voor de actieve belegger. Ik volg hierbij de regels van het Dashboard Beleggen en zal mijn toelichting larderen met extra coaching informatie indien mogelijk. Dit is dan kennisoverdracht op het gebied van technische analyse. Learning all the time…...

Bel20 kan ruim 20% stijgen -17 april 2019

woensdag 17 april 2019

www.dft.nl

BEL20 kan ruim 20% stijgen

 

De aandelenmarkten staan er wereldwijd goed gemutst bij. Ondertoon is positief, links en rechts wat berenstootjes, maar de bulls voeren de regie. Zo ook bij onze zuiderburen, alwaar de maandgrafiek van de beursbarometer BEL20 een lust voor het oog is. Er is van alles waar te nemen met als belangrijkste bevinding dat beleggen in de BEL20 voor langere termijn doeleinden best wel profijtelijk is. Ik zal de maandkaart nader voor u duiden.

 

Stijgingskanaal

Laat ik beginnen met de klassieke chart reading technieken, ofwel de subjectieve vaststelling van trend en sentiment. Dan zie ik dat vanaf 2009 een proces van hogere toppen en hogere bodems gaande is, keurig begeleid door de lijnen van het stijgingskanaal. Over de bodems loopt de steunlijn, die onlangs nog bij 3145 de bulls ternauwernood in de race hield. Over de toppen loopt de trendkanaallijn die als weerstandlijn dienst doet. Extrapolatie naar de toekomst, rekening houdende met het huidige marktritme, leert dat rond 4500 opnieuw een hogere top verwacht mag worden. Ten opzichte van de huidige stand nog altijd een stijgingspotentieel van ruim 16%. Kortom, visueel technisch ligt er nog een aardige opleving in het verschiet.

 

Positieve metingen

Alleen een visuele blik is niet voldoende voor een verantwoord technisch scenario. Ook objectieve bevindingen moeten in de analyse worden betrokken. En dan consulteer ik natuurlijk mijn marktlensindicatoren, dat begrijpt u. Op het maandveld gelden momenteel de volgende rangen en standen. Deze maand een candle boven de gemiddelde lijn, waardoor de recente dip naar 3145 bestempeld mag worden als ‘vergissing van de markt’, ofwel een ‘slippertje van de stier’. De swingteller als versnellingsmeter staat in stand 3, terwijl de RSI als spanningsmeter nipt boven de 50-lijn  noteert. Bij deze voortgang verschijnt er derhalve een nieuwe UP status op het Dashboard, anders gezegd een nieuwe actiebeweging van de bulls met de intentie de uptrend een nieuwe impuls te geven. Waar liggen de cruciale kantelpunten, wat mogen we verwachten?

 

Verwachte koersroute

Objectieve metingen en subjectieve bevindingen wijzen stuk voor stuk in de richting van de bulls. Zij krijgen de gelegenheid om de Belgische beursbarometer verder noordwaarts te stuwen met 4188 als eerste koersdoel, gelijk aan de top in 2017. Maar omdat er sprake is van een stijgende trendfase, is het aannemelijk te veronderstellen dat na 4188 een hogere top geplaatst kan worden rond de eerder genoemde 4500 passage. Of zelfs nog hoger bij 4759, gelijk aan de All-Time-High in mei 2007. Een rit van het huidige niveau 3860 naar 4759 impliceert een bullenrit van ruim 23%. Dat zijn nog eens mooie bewegingen, niet waar? De Belgen bullen aan zet, maar eens bezien wat zij waar kunnen maken.

 

 

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL