Columns DFT.nl

NIEUW: elke week een TA Coaching Tip, ofwel duiding en bespreking van een interessante chart van een index, fonds, grondstof of valuta die een kans herbergt voor de actieve belegger. Ik volg hierbij de regels van het Dashboard Beleggen en zal mijn toelichting larderen met extra coaching informatie indien mogelijk. Dit is dan kennisoverdracht op het gebied van technische analyse. Learning all the time…...

DowJones klaar voor slotoffensief - 7 november 2018

woensdag 7 november 2018

www.dft.nl

DOWJONES klaar voor slotoffensief

 

Op de internationale aandelenmarkten worden de messen geslepen om in de laatste twee maanden van dit jaar een spannende strijd te voeren met de intentie de speelvelden richting de jaarultimo wat extra glans te geven. Zo ook op het weekspeelveld van de DowJones index die klaar is voor een slotoffensief van minstens 6%. Ik zal de verwachte route voor u duiden.

 

Hervatting uptrend

We moeten terug naar maart 2016 toen de index de meest recente upcross met de gemiddelde lijn liet zien. Toen stond er circa 17.500 op de borden, nu staat er 25.500, dus trendbeleggers hebben reeds kunnen profiteren van een trendrally van ruim 45%. Al die tijd is de index niet onder de SMA lijn geweest, tot twee weken terug, toen met een forse zwarte candle de gemiddelde lijn neerwaarts werd gekruist. Er volgde twee zogenaamde kleefcandles, ofwel candles met de body aan de SMA lijn geplakt. Twee overlevingsweken voor de bulls, die, zoals het er nu naar uitziet, de berenaanval kunnen afslaan en zich op gaan maken voor een hervatting van de trend. Alle indicatoren weer in een plusstand, dus de UP status op het Dashboard keert terug. De recente dip onder de gemiddelde lijn was kennelijk een slippertje van de stier. Ze willen dit snel rechtzetten.

 

Eindejaarsoffensief

Goed, de gemiddelde lijn als dynamische trendlijn houdt de bulls zo te zien in de race. De witte weekcandle is de eerste indicatie dat bodemstampers actief zijn als opmaat voor een nieuwe bullenparade in de uptrend. De trend voorzien van een nieuwe impuls met de intentie de recente top op krap 27.000 op te zoeken, toch een ritje van krap 6%. En er zit meer in het vat, want de trend is opwaarts gericht, dus een hogere top boven 27.000 behoort tot de mogelijkheden, maar dat lijkt me iets voor 2019.

 

Trendaankopen doen
Mijn marktlensindicatoren sturen aan op bodemvorming op de meest ideale plek op de chart, te weten op of nipt boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Met een prima Risk-Reward verhouding, onder afgerond 25.000 falen de bulls, krijgen trendvolgende beleggers de gelegenheid trendaankopen te doen om daarmee te profiteren van een verwacht slotoffensief van de bulls aan de andere kant van de grote plas. ‘Join the bulls’, zo luidt de TA coaching aanbeveling.

 

 

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL