Columns DFT.nl

NIEUW: elke week een TA Coaching Tip, ofwel duiding en bespreking van een interessante chart van een index, fonds, grondstof of valuta die een kans herbergt voor de actieve belegger. Ik volg hierbij de regels van het Dashboard Beleggen en zal mijn toelichting larderen met extra coaching informatie indien mogelijk. Dit is dan kennisoverdracht op het gebied van technische analyse. Learning all the time…...

POSTNL rijp voor een rebound - 15 mei 2019

woensdag 15 mei 2019

www.dft.nl

POSTNL rijp voor een rebound

 

In de afgelopen weken hebben de beren flink huisgehouden op het Damrak. Over een breed front werden er flinke tikken en rake klappen uitgedeeld, menig bull droop af. Zo ook bij PostNL, een forse afstraffing tot aan de 1,75 zone aan toe. Vanaf dit niveau is een rebound goed mogelijk, hetgeen een uitdaging is voor koopjesjagers. Ik zal voor hen de weekgrafiek nader duiden.

 

Extreem koersverloop

De weekgrafiek laat duidelijk zien dat er sinds 2017 sprake is van een dalende trendfase. Toen noteerde de koers rond 3,40, nu is het aandeel nog maar de helft waard. Dus trendbeleggers die toen bij de trendbreuk afscheid hebben genomen van het fonds, hebben het goed gedaan. Zij hebben nog niets te zoeken in dit aandeel, want de trend is nog steeds dalende. Niet eerder dan boven 2,39 kan het tij keren, dan is een trendomkeer haalbaar. En laat die 2,39 nu net het koersdoel zijn van het te verwachten rebound scenario. Maar dit scenario is sterk afhankelijk van bodemstampers die rond 1,75 in actie moeten komen.

 

Dubbele bodem

Ik zal de dagkaart niet uitgebreid bespreken, maar de melding dat daar sprake is van zware overspannenheid onder in het veld is van belang voor het rebound scenario. Op de dagkaart staat de katapult strak bij 1,75, een felle opleving naar 2,05 ligt dan ook in het verschiet. Welnu, een rap herstel van 1,75 naar 2,05 is natuurlijk een prima zet van de bulls op het weekveld. Daar tekent zich dan een dubbele bodem af met de tussenliggende top op 2,38 als uiteindelijk haalbaar koersdoel. Dus na 2,05 ligt 2,38 in het verschiet.

 

Tweetraps strategie
De oplettende lezer heeft in de gaten dat vanuit Money Management perspectief een tweetraps strategie gevolgd kan worden. Met een stop op 1,75 in eerste instantie meeliften naar 2,05. Als die hobbel wordt genomen, kan overwogen worden de positie uit te breiden om te profiteren van een vervolg van de bullenparade naar 2,38. Tot slot de opmerking dat teveel euforie nog niet op zijn plaats is. De verwachte koersbeweging is immers een opleving in de downtrend. Dus strakke navigatie blijft gewenst, succes!

 

 

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL