Columns DFT.nl

NIEUW: elke week een TA Coaching Tip, ofwel duiding en bespreking van een interessante chart van een index, fonds, grondstof of valuta die een kans herbergt voor de actieve belegger. Ik volg hierbij de regels van het Dashboard Beleggen en zal mijn toelichting larderen met extra coaching informatie indien mogelijk. Dit is dan kennisoverdracht op het gebied van technische analyse. Learning all the time…...

Randstad rijp voor een rit -10 april 2019

woensdag 10 april 2019

www.dft.nl

RANDSTAD rijp voor een rit

 

Volgens analisten van een gerenommeerd huis gaan uitzenders als Randstad beter presteren dankzij een herstel in de economische fundamenten. Leuk, maar wat vindt het publiek hier van? De grafiek moet toch aantonen dat het voor beleggers interessant is om in te stappen? Welnu, ik heb goed nieuws voor u, de fundamentele opinie en de technische conditie van Randstad schuiven als messing en groef in elkaar. Lees maar verder.

 

FA en TA

Laat ik beginnen met de opmerking dat een rasechte belegger vasthoudt aan de fundamentele bevindingen onder het motto ‘De wortels voor een verantwoorde belegging vinden we op het fundamentele veld’. Hier ga ik verder niet op in, FA is immers niet mijn vakgebied. Maar alleen FA is niet voldoende, uit het koersverloop moet blijken of het wat betreft timing raadzaam is om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Als TA man wil ik wat dat betreft ook een oneliner aanvoeren en wel ‘De prijs is het bewijs, de prijs is de leading indicator’. Alles wat er speelt rondom een fonds moet door de marktspelers worden geabsorbeerd en de finale resultante van dit informatie absorptieproces is de prijs. In de praktijk is het dus zaak om beide analyse technieken gecombineerd te gebruiken. Ik zie dat meer en meer actieve beleggers dit doen en dat is een goeie zaak. Maar er zullen altijd notoire tegenstanders zijn van technische analyse. Vraag maar niet aan hen wat zij van TA vinden, aan een kalkoen vraag je ook niet wat hij van Kerstmis vindt.

 

Fondsconditie

Ik volsta met de opmerking uit het fundamentele kamp dat voor Randstad een koersdoel van 53,10 wordt afgegeven. Knap overigens om tot een dubbeltje nauwkeurig een langere termijn voorspelling te doen. Maar hoe is het gesteld met de technische conditie? Is op  termijn een koerszone van 53+ haalbaar? Dan kan ik met een volmondig ‘ja’ antwoorden. Kijk maar naar de afgebeelde grafiek, ik zal een korte opsomming geven van de technische bevindingen. Het lukte vorige week om met de weekcandle weer boven de gemiddelde lijn te bewegen, ook deze week is mogelijk een witte candle in de maak, een prima start van een stijgende trendfase. Dit wordt bevestigd door mijn swingteller als versnellingsmeter die nog maar in stand 2 staat en door kan naar +9. Ook de RSI als spanningsmeter doet een duit in het zakje door boven de 50-lijn te bewegen. Alle technische metingen leiden tot een zogenaamde UP status op het Dashboard met daaraan gekoppeld een Enter Long (EL) coaching aanbeveling, ofwel een koopkans voor trendvolgende beleggers.

 

Verwachte koersroute

Goed, het fundamentele vizier staat gericht op 53,10, de technische conditie is positief, nu kan een scenario worden geschetst, ofwel een verwachte koersroute, inclusief ontsnappingsclausule. Zolang de koers boven 45,00 noteert kan een stijgende trendfase van start gaan met krap 52 en krap 54 als haalbare koersdoelen. Van 45 naar 54, dat is toch een prima Randstad rit?

 

 

 

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL