Korte CV

Nico P.R. Bakker
Geboren 28 oktober 1957

Opleiding
HEAO-CE
Management trainingen

DSI registratie
Self-made Technisch Analist

Werkervaring
ABN AMRO Bank
BTAC Visuele Analyse
Consultant BNP Paribas Markets
Trainer/Docent NCOI

Nico

WIE BEN IK?

Ik ben technisch analist met visuele analyse ofwel chart reading als specialisatie. Hierbij kijk ik op een eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Research vormt voor mij de basis voor trainingen en workshops en verdere kennisoverdracht. Dit laatste doe ik ook door columns, commentaren en analyses op bekende beleggings-websites. Ook mag ik regelmatig spreken op seminars, webinars en congresssen.
Bovendien behoor ik tot het docentenkorps van het NCOI, het voormalige NIBE/SVV, als trainer/opleider op mijn vakgebied.

Ik benader de technische analyse vanuit een visionairs oogpunt, waarbij ik probeer het beleggingslandschap in kaart te brengen en beleggers te wijzen op kansen en bedreigingen. Een belegger bepaalt zelf wat hij met mijn informatie doet. Als er dan een mooi rendement gehaald kan worden, is mijn missie geslaagd.Ik speel daarbij niet een rol als trader, maar als coach. In mijn rol als coach staat gedisciplineerd denken en handelen in termen van waarschijnlijkheden centraal.

Naast marktbeelden schetsen en routes uitzetten, gaat mijn belangstelling ook uit naar de Behavioral Finance, ofwel allerlei mentale valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een rol spelen. Met diverse uitspraken, one-liners en beeldspraken geef ik in presentaties, webinars en workshops aan hoe emotie en discipline als rode draad tussen de oren van beleggers loopt.

Nico P.R. Bakker

Copyright c 2014 by Nico p.r. Bakker All Rights Reserved powered by Webdesignbureau Hurby & CHARIMSA DESIGN INTERNATIONAL