Het cijferseizoen is bijna ten einde. Op de agenda staat Prosus dat recent een notering in Amsterdam kreeg. De start was veelbelovend met een eerste koers rond 76 ten opzichte van een referentiekoers van 58,70. Hoe gaat het nu charttechnisch met het aandeel? Vanwege de korte historie zoom ik bij uitzondering wat verder in op de chart en bekijk ik de 4-uursgrafiek.

‘Herbalanceren’
Op de start op 11 september wist de koers het tot 77,40 te brengen. Dat is tevens het hoogste punt tot nu toe. Daarna ging het bergafwaarts, en flink ook. We zouden kunnen spreken van een soort van ‘herbalancering’ richting de oorspronkelijke referentiekoers van 58,70 die gebaseerd was op de beurswaarde van moederbedrijf Naspers in het Zuidafrikaanse Johannesburg. Vorige week werd een koers van 59,28 bereikt. Daar zijn nu tevens de eerste signalen van bodemvorming zichtbaar.

Trendomkeer
De 4-uur grafiek laat een dalende trend zien. Lagere toppen en lagere bodems zijn zichtbaar onder een dalende 55 SMA lijn. Daarbij dienen de oude steunzones als nieuwe weerstand. Recent werd een V-bodem geplaatst op 59,28 en op dit moment is een reboundfase van kracht op het Dashboard. De oude steunzone ligt binnen bereik rond 62. Daar zal wellicht wat weerstand ontstaan, wat een vervolg van de downtrend kan betekenen richting de bodem op 59+. Mocht de cijferupdate positief worden geïnterpreteerd, dan kunnen de bulls wellicht een trendomkeer bewerkstelligen. Boven 62 ligt er charttechnisch ruimte voor een klim richting 64. Voor nu bezien wat de markt in petto heeft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.